Podium

ULTRA

Ondertitel
fABULEUS / Reut Shemesh
Categorie
Afbeelding
ULTRA_fABULEUS

De Israëlische choreografe Reut Shemesh creëert samen met elf adolescenten (m/v/x) tussen 15 en 21 jaar een krachtige dansproductie over mannelijkheid, identiteit en rebellie, maar ook over kwetsbaarheid. Inspiratie hiervoor vindt ze onder meer bij de Ultra’s, de harde supporterskern van voetbalploegen die luidruchtig en actief door het vuur gaan voor hun club. Wat is het groepsgevoel waarmee zij zich identificeren? Welke kwetsbaarheid schuilt onder die vaak agressieve laag van beweging, zang en kledij? Shemesh verbindt deze vragen aan de zoektocht naar identiteit van opgroeiende tieners.

Voor de creatie van Ultra brengt Reut Shemesh twee fascinaties samen: enerzijds de aantrekkingskracht van symbolen en uniformen en anderzijds de vragen die ze zich stelt als moeder van een jonge zoon. Hoe is het om op te groeien als jongen in een tijd waarin zoveel onduidelijkheid bestaat over de rol van de man?

Reut Shemesh was de voorbije jaren huisartiest van het belangrijke Duitse tanzhaus nrw in Düsseldorf, waar fABULEUS regelmatig te gast is. Shemesh studeerde dans aan het ArtEZ Institute of the Arts in Arnhem en Media and Fine Art aan de Kunsthochschule für Medien in Keulen en werkt momenteel vanuit Keulen. In eerdere voorstellingen liet ze zich onder meer door Israëlische vrouwelijke beroepssoldaten (Leviah) of Duitse majorettes (Cobra Blonde) inspireren.

di 28 nov 23     20u00
wo 29 nov 23     20u00
Bekijk meer van:
Credits

concept & choreografie Reut Shemesh dans Pieter Claes, Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers, Fien Simons assistent choreografie Katja Pire kostuums Joëlle Meerbergen scenografie & licht Ronni Shendar muziek Simon Bauer productie fABULEUS & Reut Shemesh coproductie tanzhaus nrw, Perpodium & STUK met steun van Kunststiftung NRW, de stad Leuven, de Vlaamse overheid & de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid

Schoolvoorstellingen
3e secundair
4e secundair
5e secundair
6e secundair