Podium

De Meisje

Ondertitel
Jaouad Alloul & MartHa!tentatief
Categorie
Afbeelding
De Meisje © Karolina Maruszak

In september 2019 maakte Jaouad Alloul bij en in nauwe samenwerking met MartHa!tentatief de theatervoorstelling De Meisje. Ondertussen speelde de voorstelling meer dan 100 keer in Vlaanderen en Nederland en stond ze ook op Het Theaterfestival.

We bieden deze voorstelling niet meer aan, maar speciaal voor leerlingen én onderwijzers hebben we een aangepast aanbod rond deze nog steeds heel relevante voorstelling en haar thematieken.

Plan je een projectdag of ben je op zoek naar inspiratie om met je jongeren aan de slag te gaan rond thema’s als discriminatie, alcohol en druggebruik, homofobie, identiteit, geloof en rouw? Dan kunnen wij je daarmee verder helpen!

We kunnen een zeer uitgebreide lesmap met aanbod voor alle leerlingen uit het secundair en een captatie van de theatervoorstelling aanbieden. Je kan met je klas de captatie op groot scherm komen bekijken in De Cinema.

Zoals Jaouad zelf in het voorwoord schrijft: Dat er vraag is en blijft naar deze voorstelling warmt mijn hart. Omdat we over een degelijke captatie van de voorstelling beschikken, het verhaal zelf nog lang niet uitverteld is én relevant blijft, zijn we dan ook blij om het op deze manier te kunnen blijven delen. De lesmap die Siri Backx hierbij maakte is een warme en heerlijke aanvulling waarmee we hopelijk veel jongeren kunnen bereiken.

Siri Backx is ex-coördinator leerlingenzorg Pius X -Antwerpen en Theatermaker bij De Nieuwe Bazaaar. De lesmap die zij heeft opgemaakt is een pareltje waarin elke leerkracht wel zijn ‘meug’ kan vinden.

Info

Meer info over de beschikbare pakketten via scholen@destudio.com

 

Schoolvoorstellingen
1e secundair
2e secundair
3e secundair
4e secundair
5e secundair
6e secundair