Podium

Magnetisme in België tussen 1830 & 1848 + Heen en Terug

Categorie
Afbeelding
Heen & terug ©Lichtwaas

Magnetisme in België tussen 1830 en 1848

Lezing

Een ongrijpbare vloeistof doordringt het hele universum en verbindt mensen met dieren, planten, objecten en met elkaar. Alle menselijke kwalen worden uitsluitend veroorzaakt door een slechte circulatie van deze vloeistof binnen het menselijk lichaam. Genezing veronderstelt dat het evenwicht in de kosmische vloeistof wordt hersteld. Dit is wat de magnetiseur doet, terwijl hij zijn vloeistof projecteert door middel van bewegingen over het lichaam van de patiënt. Deze overtuiging kreeg de naam magnetisme en was wijd verspreid in Europa. In België maakte het magnetisme deel uit van een netwerk van rondreizende mensen. Kaat Wils bespreekt de invloeden op beoefenaars hier ten lande op het kruispunt van de Franse geneeskunde en de Duitse romantiek.

 

Heen en terug
Tim Oelbrandt & De Studio

Magisch theater

Laat je meevoeren in een absurde wereld van magie en het onderbewustzijn. Is het echt of zijn het truken van de foor? Dat mag je zelf uitmaken. Heen en terug wordt een waanzinnige avond, vol humor en geniale hersenspinsels.

Dit magisch theater lijkt in niets op een goochelshow. Tim Oelbrandt gaat op verkenning in de negentiende eeuw, de victoriaanse periode van hypnose, waarzeggerij en spiritisme. Heen en terug is een bezwerende seance waarin gedachten en veronderstellingen overhoop gehaald worden. Een psychologische trip om u tegen te zeggen.

Naast zijn theaterwerk in binnen- en buitenland bedenkt Tim ook goocheltechnieken voor het tv-programma Nicholas. Hij won de Grand Prix op het Open Nederlands Kampioenschap Goochelen 2017.

“Of hij een meester in de magie of een charmante charlatan is, laat hij geniepig in het midden (…) Ook fijn hoe Oelbrandt zijn magie met poëzie, comedy en fascinerende feiten mengt." ★★★★ Gazet van Antwerpen

“Every inch a gentleman.” ★★★ De Standaard

do 18 apr 24     19u00
Lezing: Magnetisme
do 18 apr 24     20u30
Magisch theater: Heen & Terug
Credits

Heen en terug: concept & uitvoering Tim Oelbrandt coaching Dimitri Duquennoy coproductie De Studio

Info

De lezing Magnetisme in België tussen 1830 en 1848 is gratis mits reservatie.

 

Voertaal Engels