Music

DAAU + Rudy Trouvé

Ondertitel
Double bill
Categorie
Afbeelding

Musik für Animierten Tonspurfilm

Die Anarchistische Abentunterhaltung is terug. De feniks herrijst weer uit haar as. Ook deze keer vond het Antwerpse kwartet zichzelf opnieuw uit, het creatieve vuur nog wat opgepookt door Rudy Trouvé. (Beeldend kunstenaar. Meesterknutselaar. Levende legende. Amateur geluidsgoochelaar. De vriendelijke doch ietwat vreemde bompa van de Antwerpse scene. Bovenal muzikant. Visionair in bijberoep.) DAAU, nog steeds een viertal anno 2023, dook het repetitiehok in en volgde blindelings orders op van bovengenoemde. Enkel een drumstel, een accordeon, een klarinet, een contrabas en twee aftandse taperecorders werden toegestaan. Vrienden kwamen langs. Opnames werden gemaakt. Wat er precies met de tapes gebeurde is een mysterie, maar wat we zeker weten is dat de heer Trouvé werd teruggevonden in een hangar in Antwerpen Noord, enkele maanden later. Een intrigerende geluidscollage was het enige dat overschoot. De ruggengraat voor de plaat was er, en in een donkere decembermaand werkten de heren de composities verder af, met animaties van R.T. ter inspiratie, afgespeeld op gigantische kartonnen dozen.

Het leverde een plaat vol paradoxen op. Groezelig en gepolijst tegelijk. Af en onaf. Een verknipte lofi backingtrack met hifi improvisaties, retro meets the future. De DJ is al naar huis maar het feestje op planeet DAAU is nog lang niet gedaan. Want de film blijft lopen en er moet nog worden geïmproviseerd. Niemand weet waar dat eindigen zal.

Benieuwd om te zien hoe dit knotsgekke avontuur afloopt?
DAAU en Rudy Trouvé spelen een dubbelconcert en u bent van harte welkom. Het flink bejubelde debuutalbum van het originele kwartet ‘die Anarchistische Abendunterhaltung’ uit 1996 komt dit jaar voor het eerst uit op vinyl. Deze plaat zal beschikbaar zijn vanaf eind augustus. Eind september verschijnt het nieuwe album met Rudy Trouvé, ‘Musik für Animierten Tonspurfilm’

Beide platen zullen te koop zijn op de concerten, maar je kan beide albums alvast voorbestellen via de bandcamppagina van de groep.

Hoofdinhoud
Media content

 

 

Media content

Archief

do 7 dec 23     20u30
De Studio
Antwerpen