Families

Alleman

Leeftijd
8-99j
Ondertitel
Het Kwartier/Freek Mariën
Categorie
Afbeelding
Alleman_Het Kwartier / Freek Mariën © Yuri van der Hoeven

Een voorstelling over ‘hebben hebben hebben’ en hoe we al wat we delen toch liefst voor onszelf houden.

Ik heb een hamster. Een trompet. Een verkoudheid. Een idee. En dorst.

Stel: je buur ontdekt plots een bron op zijn grond. Hij steekt al dat water in flesjes, met een prijsplakkertje erop. En na een tijd komt er geen druppel water meer uit jouw kraan. Jij hebt dorst, en hij speelt met eendjes in zijn bad.

Met Alleman maakt Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs) een stuk over hoe raar het is dat je een hond kan ‘hebben’. Een kind. Een idee. Dat je een put in de grond kan boren en het water onder ieders voeten kan wegpompen, om het dan aan diezelfde mensen te verkopen, in plastic flessen met een labeltje op.

Verwacht absurde taalspielerei, op flessen getrokken logica en kinderachtig gesjacher. Voor zover dat niet allemaal hetzelfde is.

wo 22 nov 23     20u00
Bekijk meer van:
Credits

tekst & regie Freek Mariën coach Carl von Winckelmann spel Jonas Van Thielen, Lien Wildemeersch & Brenda Corijn scenografie Timme Afschrift kostuum Lotte Boonstra lichtontwerp & techniek Lennert Boots productie Het Kwartier in coproductie met Perpodium in samenwerking met De Studio, Arsenaal/Lazarus, cc Mechelen met de steun van de Vlaamse Overheid, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via UFund, Literatuur Vlaanderen, Stad Mechelen & Stad Leuven

Schoolvoorstellingen
3e leerjaar
4e leerjaar

Schoolvoorstellingen

wo 22 nov 2023
10u00
De Studio
Antwerpen
do 23 nov 2023
10u00
De Studio
Antwerpen
do 23 nov 2023
13u30
De Studio
Antwerpen