Film / GEEL

LES DEMOISELLES DE ROCHEFORT

Ondertitel
JACQUES DEMY
FR 1967 - 120' NL OT
Afbeelding
Les demoiselles de Rochefort

english below

Jacques Demy’s openluchtmusical is een pendant van LES PARAPLUIES DE CHERBOURG. Maar waar die intens en verinnerlijkt was, is DEMOISELLES uitbundig en capricieus. De film, gedraaid in de tot een pastelkleurige droomsite herschapen kuststad Rochefort, is doordrongen van gevoelens van hunkering en spijt.

Cathérine Deneuve is een danslerares; Françoise Dorléac (Deneuves zus in het echte leven, die kort na het beëindigen van de opnamen stierf in een auto-ongeval) is een muziekonderwijzer en amateurcomponist. Ze zijn de tweelingdochters van Yvonne (Danielle Darrieux), die alle hoop om te kunnen trouwen met Simon (Michel Piccoli) heeft opgegeven. De drie vrouwen en de twee mannen die naar hen verlangen (onder wie Gene Kelly als rondtoerende concertpianist) kruisen elkaars pad, mislopen elkaar, begrijpen elkaar verkeerd, maar ontdekken in de triomfantelijke finale tijdens de grote zomerkermis dat liefde dan toch mogelijk is. LES DEMOISELLES is Demy’s affectioneus eerbetoon aan de Hollywoodmusical (hier belichaamd door Gene Kelly en ook wel George Chakiris, ster van WEST SIDE STORY) met een prachtige score van Michel Legrand.

"Demy verzaakt de droefgeestige lyriek van LES PARAPLUIES DE CHERBOURG voor een extravagant en zonovergoten audiovisueel festijn. Zussen Catherine Deneuve en Françoise Dorléac spelen de tweelingzussen Garnier, die al zingend en dansend door de Franse havenstad Rochefort dartelen, op zoek naar de liefde en le bonheur. LES DEMOISELLES DE ROCHEFORT is een uitgelaten liefdesverklaring aan het genre, een ambitieuze übermusical die olijk knipoogt naar vele Amerikaanse voorgangers (Hollywoodlegende Gene Kelly komt zelfs opdraven en herneemt zijn dansje uit Minnelli’s AN AMERICAN IN PARIS). Een portie puur geluk." - Bert Scholiers

Op donderdag 25 juli en vrijdag 16 augustus wordt de film ingeleid door filmmaker Bert Scholiers.

Ga deze zomer mee op een onvergetelijke reis door Jacques Demy's romantische trilogie, waarbinnen elk frame een kunstwerk is en elk verhaal een lied. Zie ook onze vertoningen van LOLA en LES PARAPLUIES DE CHERBOURG.

Hoofdinhoud
Media content
do 25 jul 24     14u15
vr 16 aug 24     20u15
Credits

Met: Catherine Deneuve, George Chakiris, Françoise Dorléac, Jacques Perrin, Grover Dale, Gene Kelly, Danielle Darrieux, Genevieve Thenier

Info

25.07 & 16.08 MET INTRO