Film / Oranje

HOLLY

Ondertitel
FIEN TROCH
BE 2023 - 103' NL/FR OT
Categorie
Afbeelding
Holly

Twee donderdagen per maand geeft professor Wouter Hessels (RITCS, KASKA-DKO, INSAS) zijn les filmgeschiedenis bij DE CINEMA. Deze lessen zijn ook open voor het publiek en kaderen steeds rond de toonaangevende klassieker die we die avond spelen op het grote scherm. De les vindt op do 30 mei voor de filmvertoning plaats (19u00).

Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

HOLLY ging in wereldpremière in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Venetië, waar hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts van de filmpers de Prijs voor Beste Actrice won.

De film zal vertoond worden in aanwezigheid van regisseuse Fien Troch.

"Fien Troch blijft onverminderd een van onze interessantste stemmen." - Ruben Aerts, De Standaard

"Troch heeft de gave om ook in de uitzichtloosheid van het dagelijkse leven een vleug humor te vinden, wanneer anderen alleen maar ellende zien." - Ewoud Ceulemans, De Morgen

Lees meer:
‘Holly’ beloont het geduld - Chantal Moens, HUMBUG

Hoofdinhoud
Media content
do 30 mei 24     20u30
Credits

Met: Cathalina Geeraerts, Felix Heremans, Greet Verstraete

Info

MET LEZING (19u00) EN I.A.V. FIEN TROCH

Kijkwijzer

Archief

za 2 mrt 24     17u15
di 5 mrt 24     20u30
do 7 mrt 24     20u15
zo 10 mrt 24     20u30