Weerwoord

Hier zijn leeuwen

Ondertitel
Boekpresentatie Max Temmerman
Categorie
Afbeelding

Schrijver Max Termmerman stelt zijn nieuwe boek Hier zijn leeuwen voor in De Studio.

Ik verzin alles. En als u dat niet gelooft, dan hebt u gelijk. Alles wat ik neerschrijf, is gebeurd zoals ik het me herinner. Alles gebeurt zoals ik het me voorneem. Op de covers van mijn boeken staat: gedichten of roman. Leven zou een betere omschrijving zijn. Het enig ware, noodgedwongen verzonnen leven.

Max Temmerman schreef eerder vijf dichtbundels en twee romans. Zijn werk werd meermaals genomineerd, vertaald en gebloemleesd in binnen- en buitenland. Zijn gedichten vonden hun weg naar affiches, vuilniskarren, tijdschriften, tentoonstellingen, draagtassen en geboortekaartjes. De auteur heeft nooit verhuld dat zijn werk fundamenteel autobiografisch is.

Max Temmerman debuteerde in 2020 als romancier met Coniferen, een donkere familieroman die als beste prozadebuut genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Eerder schreef hij verscheidene dichtbundels, die geheel of gedeeltelijk werden vertaald in onder meer het Duits, Spaans, Pools, Frans en Engels.

Bevestig je komst door te mailen naar maxtemmerman@skynet.be

De Reactor over Coniferen:
“… een meeslepend boek dat zijn thema's met grote zorgvuldigheid en kunde ontleedt.”

De Standaard over Verre vriend:
“… een fijnzinnig en secuur geschreven kleinood is dat vertelt over de ­grote thema’s die steeds opnieuw de verhalen sturen waaruit sterke literatuur bestaat.”

Poëziekrant over Bijna een Amerika:
“… een bundel die imponeert, met indrukwekkende gedichten van een schrijver die zijn eigen stem niet alleen heeft gevonden, maar ook heeft vervolmaakt.”

zo 2 jun 24     15u00