Podium

Zitten

Ondertitel
Peter De Graef
Categorie
Afbeelding

Zitten is een experiment waarin theatermaker Peter De Graef durft grijpen naar zijn meest geliefde taal: die van het zwijgen en naar binnen kijken. De Graef neemt zijn publiek mee in een anderhalf uur durend avontuur waarbij taal en stilte versmelten.

“Wie elke dag de tijd neemt om te zitten, onderhoudt zijn binnenste. Het is even gewoon en noodzakelijk als tanden poetsen. Doen we het niet, dan wordt ons binnenste vuil, voelen we ons verward en wordt onze wereld troebel. Maar net als tanden poetsen, is de dagelijkse gewoonte belangrijk. Dat lukt met vallen en opstaan, met geduld en vriendelijkheid.”

Peter De Graef maakt ons op vurige wijze warm om naar binnen te keren. Hij doet dit op speelse wijze om vervolgens daadwerkelijk met zijn publiek de stilte in te duiken in de veilige thuishaven die theater kan zijn. Peter De Graef weet als geen ander dat ‘zitten’ of ‘mediteren’ de meest avontuurlijke reis is die je maar kan ondernemen. Het binnenste is een vat vol verrassingen waar geen enkele theatertekst kan aan tippen. Het binnenste vraagt ook om zorg. Zitten is een speels, eigenzinnig en zachtaardig pleidooi om naar binnen te keren. Alleen. En toch samen.

Credits

creatie & uitvoering Peter De Graef productionele ondersteuning Zie Ze Doen spreiding Jimmie Dimmick

Archief

za 23 sep 23     20u00
De Studio
Antwerpen