Podium

TRACK TRACY

Ondertitel
Lampekap & Villanella
Categorie
Afbeelding

Twee indrukwekkende schijnwerpers zetten je in de spotlights!

Lampekap en Villanella presenteren Track Tracy, voor het eerst te zien op 2, 3, 4, 5 mei tijdens AND& summit & festival 2018 in Leuven en 25, 26, 27 mei tijdens Antwerp Art Weekend 2018. Track Tracy is een installatie die zich focust op de grenzen van de privacy, op de verleiding van stardom, op de grijze zone tussen strafkamp en Hollywood. Een brandend actueel thema dankzij de enorme opkomst van sociale media, toenemende camerabewaking,...

De installatie bestaat uit twee indrukwekkende schijnwerpers die geïnstalleerd worden boven een plein. 'Willekeurige' voorbijgangers worden letterlijk in het licht gezet en gevolgd tot ze het plein weer verlaten. De lichtbundels gaan zoekend heen en weer. Aan de hand van artificiële intelligentie zetten ze bepaalde personen in de spotlights. De computers die de spots aansturen bepalen welke personen er hoe lang worden belicht. 

Passanten nemen bewust of onbewust deel aan een choreografie en worden zo deel van het kunstwerk. Voelen ze zich bekeken of genieten ze ervan om in de schijnwerpers te staan? Track Tracy confronteert hen!
__

Lampekap is het kunstenaarsduo Lena Daems en Frederik Van Remoortere.
Ze werken als artist in residence bij Villanella.
Hun werk situeert zich op de cutting edge van beeldende kunst, cinema, performance, design en technologie en werd reeds getoond in deSingel, De Studio, Zomer Van Antwerpen, Cement Festival, Incubate Festival, Antwerp Art Weekend,…

Het duo werkt momenteel aan een filmscenario met licht als centrale thema. In dit scenario creëren ze een wereld die een ongewone omgeving weerspiegelt waar subtiele dingen anders functioneren dan in onze gekende wereld. Sommige scènes worden naar sculpturen en videowerken vertaald. Track Tracy is een van de werken uit het filmscenario. 

Later dit jaar presenteren ze een solo tentoonstelling in Callewaert-Vanlangendonck Gallery.

Credits

een creatie van Lampekap & Villanella met de steun van de Vlaamse Overheid, District Antwerpen, and& summit & festival, Robovision, Controllux, Diederik van Remoortere & Domien Holthof.