Film / Oranje

SMOKE SAUNA SISTERHOOD: YOGA + FILM + VROUWENCIRKEL

Ondertitel
ANNA HINTS
EE/FR/IS 2023 - 90' NL/FR OT
Afbeelding
Smoke Sauna Sisterhood

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, stellen we een dagprogramma voor gericht op de empowerment van vrouwen aan de hand van een unieke collectieve filmbeleving.


9u30 Yin Yoga voor vrouwen door Surya Yoga Studio (60 min.)

10u45 Filmvertoning van SMOKE SAUNA SISTERHOOD (90 min.) met een inleiding door programmator Joyce Palmers
De rooksauna in Estland was traditioneel de plek waar vrouwen kinderen baarden, maar wordt nu gebruikt als een veilige plek om verhalen, ervaringen, problemen en grappige anekdotes te delen en zo zusterschap te smeden. Geen onderwerp is te zwaar in de hitte van de sauna en met hulp van rituelen en een luisterend oor kunnen de vrouwen alle pijn van zich af zweten. Regisseuse Anna Hints zat met de vrouwen in de sauna en nodigt je uit om ook deel te worden van dit bijzonder intieme samenkomen.

12u15 Vrouwencirkel (30 min.)
Na de film komen we samen in een vrouwencirkel, waarin iedereen gelijkwaardig is. Het vrouw-zijn is iets wat ongeveer 4 miljard mensen op deze aarde verbindt en aan de hand van een visualisatie maken we contact met elkaar en met die grotere verbondenheid.

Je kan een comboticket kopen voor het volledige programma van yoga + film + Vrouwencirkel (12 euro) of een ticket enkel voor de film (5 euro).

Zie hier voor het volledige dagprogramma.
Zie hier voor meer voorstellingen van deze film.


In samenwerking met Surya Yoga Studio, vzw VrouwencirkelGather the Women BE

Lees meer:

In de safe space van 'Smoke Sauna Sisterhood' roken zusters de pijn uit - Niels Ruëll, Knack Focus

Smoke Sauna Sisterhood: the sauna is about purifying the soul as much as the body in this raw and powerful documentary - Rachel Pronger, Sight and Sound

Hoofdinhoud
Media content
Credits

Met: Kadi Kivilo

Info

Archief

vr 8 mrt 24     09u30
De Cinema
Antwerpen
vr 8 mrt 24     10u45
De Cinema
Antwerpen