Film / Gucci

RIMINI

Ondertitel
ULRICH SEIDL
AT 2022 - 114' NL OT
Categorie
Afbeelding
Rimini

Richie Bravo, ooit een succesvolle popster, leidt een losbandig bestaan in de Italiaanse badplaats Rimini. In een permanente staat van verdoving geeft hij concerten aan gepensioneerden in louche hotels, heeft hij tegen betaling seks met fans en weet hij zijn gokverslaving ook nog te onderhouden. Als zijn dochter op een dag met een eis om geld zijn leven terug binnenwandelt, komt zijn bijzondere leefstijl abrupt tot een einde.

Tien jaar geleden richtte Oostenrijks regisseur Ulrich Seidl zijn camera al eens op een badplaats in Kenia in Paradies: Liebe. In Rimini wordt het gelijknamige Italiaanse vakantieparadijs onder de loep genomen, dit keer tijdens de druilerige wintermaanden. Seidl gebruikt zijn hoofdpersonage als verpersoonlijking van vergane glorie in een indringende film over de eenzaamheid van een narcist. De film is het eerste deel van een tweeluik. Genomineerd voor de Beste Film op de Berlinale 2022.

Lees meer:

‘Rimini’ Review: A Riveting, Upsetting Ulrich Seidl Slow-Burn Electrified by a Stunning Central Turn - Jessica Kiang - Variety

Rimini is a sleazy, cheesy and beautiful portrayal of an ageing ‘schlager’ singer - Nick James, Sight and Sound

Hoofdinhoud
Media content
Credits

Met: Michael Thomas, Tessa Gottlicher, Hans-Michael Rehberg, Inge Maux, Claudia Martini

Info

Archief

do 1 dec 22     17u15
vr 2 dec 22     17u15
za 3 dec 22     20u15
di 6 dec 22     20u30
do 8 dec 22     20u15
vr 9 dec 22     17u15