Film / Groen

KORTFILMS VANAF DRIE JAAR

Leeftijd
3+
Ondertitel
VERSCHILLENDE REGISSEURS
BE/FR - 45' (LOOP) NL GESPROKEN
Categorie
Afbeelding

Wat maakt een huis tot een thuis? Het lijkt een doodeenvoudige vraag, maar schijn bedriegt. Want uit wat bestaat dat, dat thuisgevoel? Op Erfgoeddag ontdek je in Antwerpen wat het gewone zo bijzonder maakt. Kies uit meer dan 70 gratis activiteiten en maak kennis met het cultureel erfgoed in de stad en districten. Sluit je aan bij een rituele theeceremonie, een creatieve familie-workshop of een boeiende rondleiding. Of verdiep je je eerder in een nostalgische tentoonstelling of een meeslepende vertelling. Je vindt vast iets dat je prikkelt in het uitgebreide aanbod!

Een compilatie van vijf korte animatiefilms in uiteenlopende stijlen, over ons thuis voelen in onze grote en kleine emoties, ons thuis voelen op plekken en ons thuis voelen bij elkaar. Over verlies en vreugde, over woede en angst in het donker. Herkenbaar en dankbaar om kleuters over zichzelf en gevoelens te helpen praten. Wat zouden we zijn zonder onze verbeelding? Ze helpt ons aan monsters te ontsnappen, onze woede te bedaren en geliefden terug te vinden. Deze vijf verhalen, in vijf uiteenlopende tekenstijlen, schipperen tussen ondeugendheid en grote emoties en spreken jonge kijkers aan. Geschikt vanaf 3 jaar.

De vertoningen zijn gratis en worden vanaf 10u00 in een loop afgespeeld tot 16u00. Wandel dus gerust even binnen wanneer het uitkomt, ook na het startuur. De films worden continu vertoond en beginnen gewoon opnieuw totdat het programma afloopt.

Deze compilatie bestaat uit:

  • ALLEEN, NIET EENZAAM (Cloé Coutel - FR 2021 - 8')
  • BOZE BUI (Célia Tisserant & Arnaud Demuynck - FR - 8')
  • BOBONNEKOEKJES (Frits Standaert - BE/FR - 14')
  • VROEGER WAS IK BANG IN HET DONKER (Célia Tisserant & Arnaud Demuynck - BE/FR - 8')
  • HET VEEL TE KLEINE HOK (Hugo Frasetto - FR - 7')

In onze andere zaal draaien we ook KORTFILMS VANAF TWAALF JAAR.

Archief

zo 21 apr 24     10u00
De Cinema
Antwerpen