Families

Kerst in De Studio

Heerlijk huiveren voor families
Afbeelding

Tijdens de kerstvakantie verandert De Studio in een heerlijk huiverhuis. Je kan er jezelf spiegelen in blingbling kerstballen die spoken verjagen en duivels verslaan zoals de vroegere heksenbollen dat deden. Je kan er in de glazen kist van Sneeuwwitje gaan liggen wachten op de prins die je wakker kust. Je kan er eetbare spoken koken, je creepy-christmas-selfie aan de ‘wall of demons’ prikken en Barbies pimpen tot hun horrorversie. En natuurlijk zijn er ook wonderlijke voorstellingen en films.

Elke namiddag vanaf 16u, gratis en doorlopend na de voorstellingen en films:

Huiverhuis
Neem een zaklamp en dwaal rond. Maak zelf nieuwe schaduwen en kruip in het huiverhuisje. Bange ouders worden best begeleid door hun moedige kinderen.
Brusselse ketjes bouwden o.l.v. theatermaker Hanneke Paauwe hun eigen kermis mét Huiverhuis.
i.h.k.v. het project Veerkracht Versterken: kinderen uit kwetsbare families nemen deel aan creatieve projecten met dank aan GC De Kroon (departement cultuur, jeugd en media)

Sneeuwwitje Selfie
Ga voorzichtig in de glazen kist liggen. Doe de pruik op, zodat je haar zo zwart als ebbenhout is. Doe lippenstift op, zodat je lippen zo rood als bloed zijn. Kies je favoriete (horror)moment om te laten fotograferen: Sneeuwwitje neemt een hap van de appel. Sneeuwwitje wordt gekust door de prins. Sneeuwwitje ligt dood in de kist. Een dwerg huilt om het dode Sneeuwwitje. De stiefmoeder juicht om haar dode stiefkind.

Demonenmuur
Neem een foto van jezelf en maak er een demoon van. Leef je uit met de krijtjes om je foto in te kleuren en te vervormen. Hang je demoon aan de muur!

Eetbare Spoken
Geef je eetbaar spook handen, oogjes en een mondje. Daarna kan je het spook helemaal opeten. Voor elk kindje is er één eetbaar spookje.

Kleurplaten
Gebruik je fantasie en kleur de tekeningen in.

Wenskaarten
Maak een tekening, collage of boodschap voor iemand die je niet kent. Een wenskaart voor iemand die de feestdagen alleen doorbrengt of ziek is. Maak een mooie kaart met je naam op. Het adres is al ingevuld. Kom deze kaart binnenbrengen aan de bar. In ruil voor deze wenskaart krijg je een snoepje waar misschien wel een gouden wikkel rond zit. Deze gouden wikkel geeft je recht op een prijs.

Peuterhoek
Een speeltapijt voor kleuters!

Palettes of Palestine
Een tentoonstelling die de persoonlijke verhalen, de cultuur en de kunst van Palestina belicht. In de zomer van 2023 werden tieners uit Gaza n.a.v. dit project gevraagd om hun dromen te delen. Ze waren vrij om deze uit te drukken op een manier die ze zelf interpreteerden. Het resultaat zijn 11 prachtige kunstwerken.

FILM
MASCHA HALBERSTAD
6+
beeld
tentoonstelling
families
HAYAO MIYAZAKI
9+
families
Laika
9-12j
families
ZARA DWINGER
9+
families
DIVERSE REGISSEURS
2+
families
De Spiegel
9mnd-3j
families
Theater Artemis
4-7j
FILM
PETER SOHN
6+
families
Laika
4-10j
families
De Spiegel
0-3j