Families

Het Schaap

Leeftijd
10-13j
Ondertitel
Laika
Categorie
Afbeelding

De twaalfjarige Ayoub moet voor het schapenfeest zijn vader helpen bij het slachten van een schaap. Maar Ayoub heeft een hekel aan schapenvlees én aan zijn vader. Liever scoort hij als profvoetballer het ene doelpunt na het andere. Want dat is waar hij van droomt. De spanningen tussen vader en zoon in het Marokkaanse gezin lopen hoog op als de verschillende pogingen om het schaap te slachten op niets uitdraaien.

Het Schaap is een lichtvoetige en muzikale voorstelling waarin één actrice en twee acteurs in de huid kruipen van Ayoub en een rist andere personages. Naar de roman Het schapenfeest van Fikry El Azzouzi.

Hoofdinhoud
Media content
Bekijk meer van:
Credits

tekst Roets&Vissers (naar Fikry El Azzouzi) regie Jo Roets spel Adnane Lamarti, Arber Aliaj & Deniz Polatoglu muziek Salahdin Ibnou Kacemi geluidsontwerp Anton Van Haver vormgeving Katrijn Baeten choreografie Iris Bouche & Natascha Pire dramaturgie Mieke Versyp productie & techniek Rik Van Gysegem, Anton Van Haver, Pieter Smet, Thomas Stevens, Robin Angst & Tom Van den Brande in coproductie met Perpodium met dank aan Cronos Invest met steun van Vlaamse Gemeenschap & de Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Info

duur 50'
Bekijk de lesmap

 

Schoolvoorstellingen
4e leerjaar
5e leerjaar
6e leerjaar
1e secundair

Archief

do 21 sep 23     10u00
De Studio
Antwerpen
do 21 sep 23     13u30
De Studio
Antwerpen
vr 22 sep 23     13u30
De Studio
Antwerpen
vr 22 sep 23     19u00
De Studio
Antwerpen