Beeld

Grafixx EXTD. #6

Ondertitel
Tim Oeyen, Charlotte Dumortier, Trui Chielens & Sebastiaan Van Doninck
Categorie
Afbeelding

Grafixx is méér dan een festival rond grafische kunsten. Onze verdiepende avond Grafixx EXTD. brengt verschillende sprekers uit het werkveld samen rond bepaalde aspecten van illustratie, strip, beeldende kunsten, literatuur en ontwerp.

Schuif aan op 22 mei voor drie boeiende lezingen, recht uit de artistieke praktijk. Art director Tim Oeyen (HUMO) vertelt over wat er speelt achter de schermen van een magazine. Illustratoren Charlotte Dumortier en Trui Chielens lichten toe welke valkuilen zij liever hadden vermeden bij het opstarten van hun carrières. Sebastiaan Van Doninck overloopt tenslotte zijn rijke ervaringen met het werkveld, en kijkt naar de toekomst.

Hoofdinhoud

De tekeningen van Charlotte Dumortier staan bol van de gekke personages, en sierden reeds kranten, koekjesdozen en kinderboeken in België, Duitsland en de VS. Ze experimenteert graag met riso en zeefdruk, en organiseert festivals en tentoonstellingen. Vorig jaar sloot ze zich een paar maanden op om Het allerleukste kinderkookboek van chefkok Lizzie Mabbott te illustreren, dat net uit is in het Nederlands en het Engels. 

Sebastiaan Van Doninck groeide op in een pleeggezin in Gierle, op de boerderij van zijn ouders. Hij werkte hij aan tal van geïllustreerde prentenboeken die werden vertaald in meer dan 26 landen en waarmee hij o.a. de Boon-publieksprijs won. De laatste jaren gebruikt hij de autonome praktijk meer als voedingsbodem voor schilderijen, tekeningen, grafiek en keramiek. Onlangs verscheen Morris, een samenwerking met Bart Moeyaert.

Trui Chielens studeerde af met een reeks potloodtekeningen bij de theatertekst Zetelkat van Josse De Pauw. Ze publiceert kinderboeken bij uitgeverij Querido, De Eenhoorn en Lannoo, illustreert culturele campagnes, en maakt werk voor theaterhuizen, kranten en tijdschriften als De Standaard, De Tijd, Feeling en Knack. Haar melancholische illustraties zweven tussen poëtische droom en werkelijkheid, met de figuur als ijkpunt.

Tim Oeyen werkt al 20 jaar als art director voor verschillende magazines in het medialandschap. Zo stelt hij elke week een cover voor HUMO samen, en begeleidt hij de fotografie en illustraties bij de artikels. Daarnaast is hij als grafisch vormgever actief met het ontwerpduo Oeyen en Winters, dat voor zeer diverse klanten werk maakt met een sterke conceptuele inslag, en focust op typografie, kleur en grafische elementen.

Bekijk meer van:
Credits

moderatie Obi Mundorff

Archief

di 7 mrt 23     20u00
De Studio
Antwerpen
ma 22 mei 23     20u00
De Studio
Antwerpen