Film / Groen

ESSENTIEEL

Ondertitel
JEF VERHEYEN, PAUL DE VREE
BE 1964 - 20'
Afbeelding
Essentieel

In zijn monochrome of ‘essentialistische’ schilderijen wilde Jef Verheyen warmte en lichtvibraties weergeven. De filmische equivalent van die pogingen is ESSENTIEEL, een korte experimentele film die speelt met de spanningen tussen abstracte kleurvlakken en natuurlijke elementen.

Naar aanleiding van de KMSKA-expo VENSTER OP HET ONEINDIGE (23.03 > 18.08), tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het M HKA, vertonen we de korte, experimentele film ESSENTIEEL van de multidisciplinaire kunstenaar Jef Verheyen en Paul De Vree, samen met werk uit de reeks EARTH - WATER - FIRE - AIR van Kimsooja, een van de hedendaagse kunstenaars die in dialoog gaat met Verheyen als deel van de tentoonstelling.

Annelien De Troij (M HKA) leidt de avond in. We vertonen fragmenten uit EARTH - WATER - FIRE - AIR, een videowerk waarbij Kimsooja de natuurelementen met elkaar confronteert. Daarna zorgt filmwetenschapper Kathy Vanhout voor een diepgaande inleiding tot ESSENTIEEL. De verwachtte duur van het evenement is 70'.
 

 

Info

MET INLEIDING

Archief

zo 21 apr 24     17u15
De Cinema
Antwerpen