Film / Oranje

DRAW FOR CHANGE! DRAW WITH CHROSTIN!

Ondertitel
NADA RIYADH
BE/EG 2023 - 52' NL/FR OT
Categorie
Afbeelding
Draw for Change: A Stroke of Freedom

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, stellen we een dagprogramma voor gericht op de empowerment van vrouwen aan de hand van een unieke collectieve filmbeleving.


13u Filmvertoning van DRAW FOR CHANGE!: A STROKE OF FREEDOM (52 min.) met een inleiding door programmator Joyce Palmers
Cartooniste Doaa El-Adl is de eerste vrouw ooit die de Journalistieke Onderscheiding in Cartoon ontving. Ze speelt een belangrijke rol als één van de enige vrouwen binnen het overwegend door mannen gedomineerde vakgebied van Egyptische politieke cartoonisten. Ze stelt patriarchale normen ter discussie en wordt voortdurend geconfronteerd met censuur, intimidatie en zelfs doodsbedreigingen. In een opmerkelijke mix van documentaire, cartoons en animatie blaast de Egyptische regisseuse Nada Riyadh de beroemdste werken van El-Adl tot leven.

A Stroke Of Freedom is een van de 6 films uit DRAW FOR CHANGE!, een nieuwe documentaireserie over zes vrouwelijke cartoonisten van over de hele wereld: Syrië, Mexico, India, Rusland, Egypte en de VS. Cartoonisten spelen een cruciale rol in de wereld van sociale media, populisme en fake news. Deze sterke vrouwen trachten met hulp van hun potlood stuk voor stuk hun samenleving te veranderen.. We vertoonden eerder reeds  de Mexicaanse, Indiase en Syrische films naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Gendergerelateerd Geweld in november.

14u TAKE UP SPACE! - WORKSHOP met CHROSTIN (90 min.)
De Cinema, Untold Asian Stories, Blue Bird Docs en de Vlaams- Thaise cartooniste, illustrator en feministe CHROSTIN nodigen je uit om je creatieve kant te laten zien in een interactieve, laagdrempelige creatieve teken- en knutselworkshop. Samen met CHROSTIN, ga je aan de slag met papier, tekst, kleur en collage om je stem te visualiseren, meer ruimte in te nemen en je boodschap duidelijk neer te zetten. Je kan hier ook meteen je krachtige banners en boodschappen knutselen en tekenen om mee te nemen naar de Collecti.e.f 8 maars manifestatie die start om 17u in Antwerpen. Want verandering brengen doen we samen! Teken mee voor verandering!

Je kan een comboticket kopen voor de film + workshop (5 euro) of een ticket enkel voor de film (5 euro).

Zie hier voor het volledige dagprogramma.


In samenwerking met Bluebird Docs & Untold Asian Stories

Hoofdinhoud
Media content
Credits

Met: Doaa El-adl

Archief

vr 8 mrt 24     13u00
vr 8 mrt 24     13u00
De Cinema
Antwerpen