Families

Dier

Leeftijd
8+
Ondertitel
Tom Struyf & De Studio
Categorie
Afbeelding

Een olifantenmoeder rouwt urenlang bij het lichaam van haar overleden kalf. Een mier verzorgt in het heetst van de strijd een zwaargewonde soortgenoot. Een aap in de dierentuin gaat in hongerstaking omdat zijn buurman lekkerder eten krijgt dan hijzelf.

Dier is een theatervoorstelling over dieren die op mensen lijken, en mensen die op dieren lijken. Dier gaat over het genie van een mierenkolonie, de humor van een flamingo, de intelligentie van een varken en de aanwezigheid van onszelf: de mens. Over hoe we met dieren omgaan en zij met ons, en hoe verschillend we naar dieren kijken en hen beleven: van trouwe levensgezel tot bien cuit op ons bord. 

Dier is een diepgravend, maar ook lichtvoetig en geestig en balanceert op de grens tussen performance, concert en documentaire. De voorstelling is geïnspireerd op YouTube-filmpjes van dieren die op mensen lijken, van mensen die op dieren lijken en op fragmenten uit interviews met biologen en gedragswetenschappers die op dieren lijken. 

Live spelen twee acteurs, twee dieren en een muzikant met wat er in de filmpjes te zien is: ze interpreteren en proberen uit, spelen met elkaar situaties na en verwonderen zich over de uitkomst.

Bekijk meer van:
Credits

concept Tom Struyf van & met Judith De Joode, William Bakker & Tom Struyf muziek William Bakker productie Watmarswas coproductie De Studio/Villanella met de steun van de Vlaamse Overheid