Podium

BigMouth

Ondertitel
Valentijn Dhaenens & SkaGeN
Categorie
Afbeelding
BigMouth © Marcel Lennartz

Voor de allerlaatste keer herneemt Valentijn Dhaenens BigMouth: een unieke kans, want deze legendarische voorstelling uit 2011 blijkt relevanter dan ooit. SKaGeNs BigMouth bespeelt de massa met behulp van historische toespraken van wereldleiders, die aanstuurden op oorlog.

Valentijn Dhaenens brengt een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken, toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd. De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningsspeech, de grafrede... Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet.

Deze successolo van Valentijn Dhaenens is een technisch hoogstandje en speelde honderden malen, in 22 landen wereldwijd: van Helsinki tot New York, van Mumbai tot Hong Kong.

Brilliant ... a fascinating experience.” – ★★★★ Lyn Gardner, Guardian (UK)

Enthralling roller-coaster through history and its (in) humanity by one-man powerhouse Valentijn Dhaenens” – ★★★★★ The List Magazine (UK)

SKaGeN-acteur Valentijn Dhaenens imponeert met ‘BigMouth’ / verbijsterend actueel" – ★★★★ Liv Laveine in Knack

Vijf microfoons, één stem en zijn talent. Meer heeft acteur Valentijn Dhaenens niet nodig om van 'BigMouth' een origineel en vooral overtuigend stuk theater te maken.” – ★★★★★ De Volkskrant

Hoofdinhoud
Media content
Bekijk meer van:
Credits

concept en spel Valentijn Dhaenens licht & geluidsontwerp Jeroen Wuyts boventiteling Tineke De Meyer kostuumontwerp Barbara De Laere zakelijke leiding Korneel Hamers productie SKaGeN, Theatre Royal Plymouth & Richard Jordan Productions, STUK Leuven, De Tijd & De Studio met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Info

Gespeeld in de internationale versie, hoofdzakelijk Engels, met ondertitels in Frans & Nederlands

Archief

ma 12 feb 24     20u00
De Studio
Antwerpen
di 13 feb 24     20u00
De Studio
Antwerpen
wo 14 feb 24     20u00
De Studio
Antwerpen
do 15 feb 24     20u00
De Studio
Antwerpen