Film / GEEL

BEATS

Ondertitel
BRIAN WELSH
VK 2019 - 96' NL/FR OT
Afbeelding

english below

1994. Johnno en Spanner zijn al sinds de kindertijd de beste vrienden. Nu, op de drempel van de volwassenheid, lijken ze een andere richting op te gaan. Deze zomer zal anders zijn voor hen en voor het land. De partyscene ontploft en de grootste tegenbeweging in de recente geschiedenis vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk. Samen gaan de jongens op avontuur naar een illegale rave: een reis naar een onderwereld van anarchie en vrijheid die eindigt met een botsing met de heersende rechtsorde.

Deze film wordt gepresenteerd in een double-bill samen met WEEKEND (20u00), hiervoor zijn er aparte tickets alsook voordelige combitickets beschikbaar.

Deze filmvertoning is een onderdeel van "De Cinema x MoMu: Willy Vanderperre cureert" n.a.v. "WILLY VANDERPERRE prints, films, a rave and more..." in MoMu, Antwerpen (27.04.2024 — 04.08.2024).

"Een sublieme zwart-witfilm over de rave-cultuur in het noorden van het VK. Misschien een tikkeltje stereotiep in hoe het die cultuur weergeeft, maar daarom niet minder magistraal. Het gaat over het einde van de vriendschap tussen twee jongens en de laatste rave waar ze samen naartoe gaan. Hét feest dat hun leven voorgoed zal veranderen." - Willy Vanderperre

Lees meer:
Beats is een meeslepende coming-of-agetragikomedie en een ode aan de ravecultuur ineen - ★★★★ Kevin Toma, De Volkskrant
Brian Welsh over Beats: Slotakkoord van de ravecultuur - Hugo Emmerzael, Filmkrant
Brian Welsh over ravefilm ‘Beats’: ‘Feestscènes zijn altijd zó shit, ik dacht, laten we iets échts maken’ - Berend Jan Bockting, De Morgen

 

EN
1994. Johnno and Spanner have been best friends since childhood. Now, on the threshold of adulthood, they seem to be headed in a different direction. This summer will be different for them and for the country. The party scene is exploding and the biggest counter-movement in recent history is taking place in the United Kingdom. Together the boys embark on an adventure to an illegal rave: a journey into an underworld of anarchy and freedom that ends with a clash with the prevailing rule of law.

This film is part of a double bill with WEEKEND (20u00). There are single tickets for one screening, or combotickets available.

This film screening is part of "De Cinema x MoMu: Willy Vanderperre cureert" in the light of "WILLY VANDERPERRE prints, films, a rave and more..." in MoMu, Antwerp (27.04.2024 — 04.08.2024).

Hoofdinhoud
Media content
Credits

Met: Cristian Ortega, Lorn MacDonald, Laura Fraser

Info

Kijkwijzer

 

De Cinema x MoMu kortingsactie
Een geldig ticket voor een bezoek aan MoMu (27/4 tot 4/8/24) geeft recht op een kortingstarief van € 6  (i.p.v. € 8) of € 10 (i.p.v. € 12) voor de filmvertoningen gecureerd door Willy Vanderperre in De Cinema. Een geldig ticket voor de filmvertoningen gecureerd door Willy Vanderperre geeft recht op een kortingstarief van € 8 (i.p.v. € 12) voor WILLY VANDERPERRE prints, films, a rave and more… en alle andere lopende tentoonstellingen in MoMu. Actie geldig van 18 mei t.e.m. 4 augustus 2024 op vertoon van een geldig MoMu-ticket aan de balie van De Cinema OF op vertoon van een geldig De Cinema-ticket aan de balie van MoMu.

Archief

za 20 jul 24     17u00
De Cinema
Antwerpen