Families

Aventuras

Leeftijd
9-12j
Ondertitel
Laika & Prado - Associação Cultural
Categorie
Afbeelding
Aventuras_Laika & Prado © Thomas De Brabanter & Sarah Verhoeven

Je staat voor een gigantische muur. Wat er aan de overzijde is, weet niemand. Er hangt een bord: “Toegang verboden voor iedereen die niet voortdurend verwonderd is.

Stel dat je per ongeluk op de Scherpgetande Stenen trapt. Een Gevleugelde Grammofoon biedt je een rit aan. Je loopt de Naakte Waarheid tegen het lijf. Een Betoverde Boom met takken als klauwen smeekt je om hem weer tot mens te maken. In een Smoorhete Woestijn moet je een vinger afgeven in ruil voor een slok. Wat doe je dan?

Aventuras is een interactieve tocht waarbij de deelnemers telkens weer voor uitdagende keuzes staan. Een reis doorheen bizarre werelden waarbij je moed danig op de proef wordt gesteld. Een ontmoeting met ongrijpbare wezens die je aansporen om door te zetten. Vergeet vooral je paspoort niet.

Laika en Prado - Associação Cultural slaan de handen in elkaar en maken een mobiele en zintuiglijke installatie, geïnspireerd door de fantastische beelden en teksten uit Aventuras de João sem Medo van de Portugese auteur José Gomes Ferreira. Aventuras wordt zowel in een Nederlandstalige als in een Portugese versie gecreëerd.

Bekijk meer van:
Credits

concept & regie Peter De Bie & Patricia Portela tekst Patricia Portela (naar José Gomes Ferreira) spel Mirthe Duquesnoy, Celia Fechas & Sara Sampelayo scenografie Peter De Bie muziek Miguel Abras kostuums Leentje Kerremans dramaturgie Mieke Versyp lichtontwerp Thomas Stevens productie & techniek Laika coproductie Perpodium met dank aan Cronos Invest met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid

Schoolvoorstellingen
4e leerjaar
5e leerjaar
6e leerjaar

Archief

wo 21 feb 24     10u00
De Studio
Antwerpen
do 22 feb 24     10u00
De Studio
Antwerpen
do 22 feb 24     13u30
De Studio
Antwerpen
vr 23 feb 24     13u30
De Studio
Antwerpen
vr 23 feb 24     19u00
De Studio
Antwerpen
za 24 feb 24     16u00
De Studio
Antwerpen
za 24 feb 24     19u00
De Studio
Antwerpen