Podium

Artists Against Stigma

Ondertitel
Antwerp Queer Arts Festival, HIVISIBLE & Sensoa
Categorie
Afbeelding

Artists Against Stigma is een driedaags festival naar aanleiding van Wereldaidsdag op 1 december. Het is een feest in solidariteit met personen die leven met HIV. Een gelegenheid voor kunstenaars om rond dit thema van seksuele gezondheid hun werk te tonen. Antwerp Queer Arts Festival werkt hiervoor samen met het kunstenaarscollectief HIVisible en met de steun van Sensoa en Tropisch InstituutToneelhuisDe Studio en De Cinema zetten hun deuren open voor muziekoptredens, performances, film en gesprek.

20u - 20u45: Workshow Sex Positivity by White Rabbits
White Rabbits
 - in Italië opgericht als 'Conigli Bianchi' - bestaat uit een groep activisten, performers, comic designers, illustratoren, muzikanten... die het publieke debat rond HIV/AIDS wil aangaan. White Rabbits is sero-bewust en sero-geëngageerd. Je hoeft niet seropositief te zijn om sero-bewust te zijn: verwerp angst en veroordeling, ken je HIV-status, wees bewust en begrijp hoe SOA's worden overgedragen, geloof in een cultuur van preventie. 
White Rabbits nodigt je uit om tijdens een interactieve workshow samen onze verlangens, angsten en denkbeelden rond seksualiteit te bevragen. Alles artistiek verantwoord en sekspositief!


21u - 22u: Performance UNA door Teresa Fabião
Teresa Fabião is danser, onderzoeker, lesgever en kunstenaar. Ze is geboren in Portugal en woonde lange tijd in Brazilië. Teresa is mede-oprichter van VIRAL, een Portugees collectief dat podiumkunsten benadert als een ruimte om nieuwe betekenissen te geven aan beelden gerelateerd aan HIV. De performance UNA is een onderzoek op het kruispunt van virussen en kunst. Een onderzoek tevens naar haar eigen traject van de voorbije tien jaar te leven als vrouw met HIV. UNA is voor het eerst te zien in België.

Info

Dit evenement maakt deel uit van een driedaags festival naar aanleiding van Wereldaidsdag. Op vr 1 dec in Toneelhuis, za 2 dec in De Studio en zo 3 dec in De Cinema.

Archief

za 2 dec 23     19u30
De Studio Antwerpen