Beeld

Grafixx podcast

vr 12 feb 2021
Tags
Afbeelding
Grafixx podcast

Grafixx kan je vanaf nu rustig meemaken vanuit je luie zetel.

Een podcast met vijf afleveringen over het leven en werk van illustratoren Lukas Verstraete, Martha Verschaffel, Gerda Dendooven, Brecht Vandenbroucke, Bart Schoofs en Ephameron. Eva Mundorff stelt de vragen rechtstreeks in je oor.

Kan je niet genoeg krijgen van Grafixx? Check www.grafixx.be

 

Main content

#5 - Becht Vandenbroucke

Voor de laatste aflevering van het seizoen hebben we Brecht Vandenbroucke te gast. Deze beeldende kunstenaar en illustrator heeft al enkele zines en boeken uitgebracht, waarvan White Cube veruit het bekendste werk is. Brecht schildert, maakt installaties, en heeft zelfs stoffen ontworpen voor Walter Van Beirendonck en Prada. We spreken over Marvel als religie, Walt Disney en Indiana Jones.

Luister hier

Media content
Afbeelding
Brecht Vandenbroucke

#4 - Ephameron

In deze aflevering stelt Ephameron eens geen vragen van aan de zijlijn, maar probeert ze er te beantwoorden. Als illustrator en kunstenaar cureert zij ook het beeldend festival Grafixx. Ephameron bracht al talloze zines en boeken uit, zoals het beeldverhaal Wij twee samen. Deze week ligt haar nieuwe worp Nooit meer alleen in de winkels. Wij hebben het over Sex & The City, pijn en liefde, en kikkers en padden.

Luister hier

Media content
Afbeelding
Ephameron

#3 - Bart Schoofs

De mysterieuze stripmaker en cartoonist Bart Schoofs bracht onder andere de reeks Morgen weer een dag uit. Hij werkt voor verschillende magazines en kranten, zoals Knack. Er is bijzonder weinig over hem te vinden op het internet en in de krantenarchieven. Wij bespreken met hem in deze aflevering zijn medische transporten, blijven doen en Taartje Aardbei.

Luister hier

Media content
Afbeelding
Bart Schoofs

#2 - Lukas Verstraete & Martha Verschaffel

Neef en nicht Lukas Verstraete en Martha Verschaffel zijn illustratoren, boekenmakers, buren, én misschien wel elkaars beste vriend. Martha ken je van haar debuutalbum Lily; Lukas publiceerde Een Boek Waarmee Je Vrienden Maakt en Ramone. Vandaag nemen we een kijkje in hun boekenkast en spreken we over opgroeien in een artistieke familie, alles weggommen, vunzige vettigheid en gorilla’s die vrouwen eten.

Luister hier

Media content
Afbeelding
Lukas Verstraete & Martha Verschaffel

#1 - Gerda Dendooven

Deze illustrator, schrijver en theatermaker bracht al tientallen boeken uit. Voor haar projecten kiest ze nauwgezet het medium dat het meest geschikt is om het verhaal te vertellen. Wij gaan het hebben over het leven als één grote kwelling, een doosje vol prijzen en verstoppertje in het donker.

Luister hier

Media content
Afbeelding
Gerda Dendooven