Roze

KUNST VERBEELDT. VERRUIMT. VERMAAKT. VERKWIKT. VERBLUFT. ONTROERT. VERRUKT. VOEDT. ONTMOET. VERBINDT.

Afbeelding
Body

Wij, kunstenaars en cultuurwerkers, creëren samen een bruisend aanbod dat in het buitenland wordt geroemd om zijn creativiteit en inventiviteit. 

Die rijkdom dreigt nu verloren te gaan: een verschraling van dat landschap dient zich aan, als de overheid vandaag niet ingrijpt. Daar maken we ons grote zorgen over.  

We willen de kwaliteit, het professionalisme en de fijnmazigheid van onze sector behouden. Zonder een extra inspanning dreigt er veel verloren te gaan van wat er sinds de jaren ‘80 is opgebouwd. In dat scenario verdwijnt 1/4 van de bestaande kunstenorganisaties en worden er langdurige investeringen, door heel de sector én door de Vlaamse overheid, tenietgedaan.

We vragen, samen met ons publiek, aan de Vlaamse regering om haar deel van deze verantwoordelijkheid op te nemen. We vragen aan minister-president Jambon om de  slogan ‘Verbeelding werkt’ van de Vlaamse regering in daden om te zetten. We vragen om werkbare budgetten en duurzame investeringen. Elke euro verdient zichzelf dubbel terug. Trek de budgetten voor kunst op. Van 0,27% naar 0,35% van de Vlaamse Begroting.

Lees meer